Marka Hizmetlerimiz

  • Marka ön araştırma ve analiz
  • Marka tescil başvurusu
  • Marka bülten itirazları
  • Marka karşı görüş (savunma) sunulması
  • Marka yenileme işlemleri
  • Marka izleme hizmetleri
  • Marka sicil değişikliği işlemleri
  • Tanınmış marka başvurusu
  • Yurt dışı marka başvurusu
  • Coğrafi işaret başvurusu
  • Alan adı tescil ve yenileme
  • Barkod başvurusu

Genel Bilgiler

Marka, kısaca bir işletmenin mallarını veya hizmetlerini diğer işletmelerden ayırt etmeyi sağlayan ve işletmeye asli kimliğini ve değerini kazandıran varlıktır. Kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayımlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işaret marka olarak kullanılabilir.

Marka oluşturulurken esas dikkat edilmesi gereken konu, ayırt ediciliği güçlü bir marka yaratmaktır. Marka, işletmenin hedeflerine uygun, kullanılacağı mal veya hizmeti tamamlayacak şekilde seçilmelidir. Çünkü marka, işletmenin kimliğidir. Alıcılar markayı ilk görüşten itibaren benimsemeli ve tercih etmelidir. Yani marka akılda kalıcı (diğer markalardan ayırt edici) olmalıdır.

Marka tescili, hak sahibine diğer işletmeler ve markalar karşısında hukuki teminat ile rekabet gücü sağlayan belgelendirme sürecidir. İşletmenin gelecek hedeflerinin olmazsa olmaz ilk ve en önemli adımlarından biridir. Kısaca marka tescili, büyük bir marka oluşturma hedefinin başlangıç noktasıdır.

Marka tescili, markayı gelecekte oluşacak risklerden korur. Hukuki bir güvence sağlar. Taklitlere ve istismara engel olma hakkı tanır. Büyük emeklerle yaratılan, özgün değer katılan ticari yatırımın korunmasına ve geleceğe taşınmasını sağlar.

Marka tescili ile ilgili bazı yanlış kullanımlar söz konusudur. İsim tescili, marka patenti almak, isim patenti almak, unvana patent almak gibi kullanımlar yanlış kullanımlar olmakla beraber bahsedilen konu aslında marka tescilidir.

Tescil Süreci

Marka tescil başvurusu yapılırken Delta Patent uzman ekibi tarafından markanın uygun olup olmadığı ile ilgili ön inceleme ve analiz yapılır. Bu süreçte doğru bir marka oluşturulması açısından yönlendirme ile karşılaşılacak sorunlar ortadan kaldırılır. Hızlı başvuru ve süreç takibi ile hak kayıpları önlenir.

Marka tescil işlemleri normal süreçlerde 4-8 ay arasında bir sürede sonuçlanır ve tescil belgesi alınır. Bu sürece resmi marka bülteninde 2 aylık resmi ilan süresi de dahildir. Olabilecek ret kararları ve itirazlar sürecin uzamasına sebep olabilmektedir. Marka tescili başvurudan itibaren 10 yıllık koruma sağlar ve her 10 yılda bir yenilenerek süresiz uzatılabilir.

Marka tescil işlemlerinde tek yetkili kurum Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT)’dur. Bunun dışında başka bir tescil mercii yoktur. Delta Patent, tecrübeli ve uzman kadrosu ile yetkili vekil firma olarak TÜRKPATENT bünyesinde tescil işlemlerini yürütmektedir.

Marka tescil işlemleri kolay görünmekle beraber hatalı yapıldığında pek çok hak kaybına yol açacak önemli bir süreçtir. Bu nedenle güvenilir vekil ile çalışmak oluşacak hak kayıplarının ve hukuki sorunların önüne geçmek için gereklidir. Unutulmamalıdır ki her iş uzmanı tarafından yapıldığında doğru sonuç verir. Delta Patent olarak tüm süreçlerde en doğru olanı yapmak için yanınızdayız.

Marka bülteni uygun bulunan marka başvurularının itiraza açıldığı bültenlerdir. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından her ay 2 marka bülteni yayınlanır. Marka başvurusu kurum tarafından 6769 sayılı Kanun çerçevesinde incelendikten sonra tescile uygun görülürse bültende 2 ay süreyle ilan edilir ve 3. kişilerin itirazına açılır.

Her ay kurum tarafından yayınlanan resmi marka bültenlerinde markanızın benzerleri var mı diye taranır, analiz edilir ve size düzenli olarak raporlanır. İzleme ile markanızın taklit edilmesinin önüne hızlıca geçer ve sonradan oluşacak hak kayıplarının önüne geçmiş olursunuz. Delta Patent izleme hizmeti ve uzman gözüyle markanızı korur.

Marka bülteninde 2 ay süreyle ilan edilen marka tescil başvurularına 3. Kişiler tarafından ilan süresi içerisinde itiraz edilebilir. İtiraz sahiplerinin itiraz gerekçelerinden en önemlisi markanın kendi tescilli veya hak sahibi oldukları markalarına benzerliğidir. Yapılan tüm itirazlar TÜRKPATENT tarafından incelenir ve itirazın kabul edilip edilmeyeceğine karar verilir. Bu nedenle marka bülten itirazlarının (marka ilana itirazlar) konusunda uzman kişiler aracılığıyla yapılması sonuç alınması açısından önemlidir.

Marka başvurularının bültende yayınlanmasından sonra gelen itirazlara başvuru sahibi tarafından zorunlu olmasa da karşı görüş (savunma) sunulabilir. Bu karşı görüş itirazın kurum tarafından kabul edilip edilmeyeceğini etkileyen önemli bir süreçtir. Bu nedenle gelen itiraza karşı görüş sunulup sunulmayacağı bir uzman tarafından değerlendirilmeli ve gerekli görülür ise doğru bir dosya ile sunulmalıdır.

Ücretsiz Araştırma & Teklif

Ücretsiz Teklif Al

Ücretiz Marka Araştırma formu ile markanız hakkında uzmanlarımızdan görüş alabilirsiniz.